facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σαπέν: Θα βρεθεί λύση - Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη

Μιλώντας ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εταίρους και πως το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα δείξει ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία.

"Δεν θα υπάρξει συμφωνία με την οριστική έννοια, αλλά θέλω η 11η Μαΐου να είναι μία θετική ημέρα, μία ημέρα που να δείξει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και πως βρίσκεται μπροστά μας μία λύση" δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν..

Τόνισε επίσης ότι είναι "θεμιτό" για την ελληνική κυβέρνηση να επιδιώκει αλλαγές σύμφωνα και με τη βούληση των ψηφοφόρων της, αλλά διευκρίνισε πως επίσης η χώρα "πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της".

«Ο Τσίπρας είναι απολύτως δεσμευμένος στην αναζήτηση λύσης που θα κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το ελληνικός χρέος, ο Σαπέν υπογράμμισε ότι δεν είναι "απαγορευμένη" μια αναθεώρηση, αλλά μόνο μετά την διαπραγμάτευση για το προηγούμενη και τη νέα στήριξη προς τη χώρα.

"Θα βρούμε λύση, γιατί η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ, ανήκει στην Ευρώπη" κατέληξε ο Γάλλος αξιωματούχος.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news