facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Πάνω από 7.000 οι νεκροί του σεισμού Νεπάλ

Ξεπέρασαν τις 7.000 οι νεκροί του σεισμού 7,8 ρίχτερ της 25ης Απριλίου στο Νεπάλ, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 7.060.

Περίπου στις 14.000 εκτιμάται ο αριθμός των τραυματιών. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα και την Ινδία. «Ο απολογισμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί» δήλωσε αξιωματούχος της κυβερνητικής υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως ο σεισμός κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας Κατμαντού και πολλά χωριά κοντά στο επίκεντρο, 70 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες στον εντοπισμό επιζώντων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν λάβει ακόμη είδη πρώτης ανάγκης.

Οι αρχές του Νεπάλ ανακοίνωσαν το Σάββατο πως μια εβδομάδα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες μέσα στα ερείπια στο Κατμαντού.

Κι όμως, η ζωή τους διαψεύδει ευχάριστα. Σωστικά συνεργεία εντόπισαν ζωντανό έναν άνδρα 101 ετών, που είχε θαφτεί σε κτίριο που κατέρρευσε έπειτα από το φονικό σεισμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο υπέργηρος εντοπίστηκε οχτώ ημέρες μετά από την δόνηση των 7,8 Ρίχτερ που προκάλεσε το θάνατο πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του σπιτιού τους, αν και δεν είναι ακριβής ο χρόνος της διάσωσης.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news