facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Φίλης: Το 70% των πολιτών θέλει διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους

Συνέχεια στη συζήτηση περί... συζήτησης για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους δίνει με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχετική αναφορά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

“Παρακολουθούμε με σεβασμό τον Μακαριώτατο. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το εβδομήντα τοις εκατό των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει διάλογο και όχι μονομερείς ενέργειες. Ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους, θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δυο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για το λαό. Είναι αυτονόητο ότι ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όρους 'μετανοίας'”, σημειώνει στη δήλωσή του ο Νίκος Φίλης.

Και επισημαίνει: “Η χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα, όχι μόνον την οικονομική κρίση, αλλά και την ηθική-πολιτική απαξίωση. Η έξοδος απο τήν σύνθετη κρίση που ζούμε, προϋποθέτει μια νέα λαϊκή-δημοκρατική και έλλογη κουλτούρα αξιών, και το έμπρακτο προσωπικό-κοινωνικό παράδειγμα”.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news