facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Φίλης: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου χωρίς συμφωνία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1», οριοθέτησε τους στόχους της διαπραγμάτευσης και ξεκαθάρισε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, μετά και την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε πέντε ώρες.

Ο κ. Φίλης προέταξε ως κύριο στόχο της κυβέρνησης την εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είτε κύριες, είτε επικουρικές. Επόμενος στόχος της η μείωση των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και στη συνέχεια η ρύθμιση συνολικά του δημόσιου χρέους προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμο.

Ο κ. Φίλης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να ενημερωθεί τόσο η Βουλή, όσο και οι πολίτες για τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις.

Αναφερόμενος στην ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε παλαιότερες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι καμία χώρα σε πρόγραμμα δεν καλείται να πληρώνει τις υποχρεώσεις της χωρίς να εισπράττει και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να πληρώσουμε τις επόμενες δόσεις προς τους δανειστές μας, αν δεν εισπράξουμε πρώτα όσα προβλέπονται από το ισχύον πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε ότι το κράτος έχει μεριμνήσει και έχει εξασφαλίσει όλες τις υποχρεώσεις του στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των καταβολών των μισθών και των συντάξεων.


euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news