facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Επιμένουν στην 48ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ

Επιμένουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην πραγματοποίηση της 48ης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και της Δευτέρας 1ης Ιουνίου.

Η αντιπαράθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους της ΟΣΥΠΑ, πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι και αποφάσισαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χρ.Σπίρτζη.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν στην απεργία τους και ζητούν «άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη για μια ειλικρινή και με αμοιβαίο σεβασμό συζήτηση και εύρεση λύσης στα σοβαρότατα θέματα που απασχολούν την ΥΠΑ».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος κατήγγειλε στο ΒΗΜΑ 99,5 ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα ασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια: «Η Μυτιλήνη κλείνει την Κυριακή, χάλασε το σύστημα προσέγγισης, ενώ υπάρχει πρόβλημα και στη φωτο - σήμανση. Η Ρόδος έχει προβληματικό σύστημα ψύξης και αν καταρρεύσει, θα κλείσει ο εναέριος χώρος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τις καταγγελίες, απέρριψε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι ο κ.Αλεβιζόπουλος κινδυνολογεί.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον αναπληρωτή υπουργό πως «επέλεξε το δρόμο της αναίτιας και στείρας αντιπαράθεσης με παρέμβασή του στα ΜΜΕ, όπου χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ "κινδυνολόγους", "ονειροπόλους" και εκτός του θεσμικού τους ρόλου».

«Αν και είχαμε ζητήσει συνάντηση εδώ και τέσσερις μήνες, εκείνος μας απαξίωσε - και σε μια προσπάθειά να μας εκθέσει επικοινωνιακά, ανακοίνωσε από τα ΜΜΕ ότι θα συναντηθεί σήμερα μαζί μας» προσθέτουν.

«Μετά την εξέλιξη αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη σημερινή συνάντηση με τον κ. υπουργό, σεβόμενοι τις αρχές μας και την ευθύνη μας προς το χώρο των αερομεταφορών, διατηρώντας στο ακέραιο τις καταγγελίες μας για την οικονομική ασφυξία στην ΥΠΑ που θα έχει απρόβλεπτες δυσμενείς συνέπειες για το τουρισμό, την Υπηρεσία και την Ελλάδα» συμπληρώνουν.

Το μεσημέρι, η διοίκηση της ΟΣΥΠΑ κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία, όπως επισημαίνουν τα μέλη της, απειλούν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news