facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΟΑΕΔ: Τέλος Ιουνίου θα προσληφθούν στους δήμους οι 32.433 άνεργοι

Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να αρχίσει η πρόσληψη των 32.433 ανέργων που θα επιλεγούν βάσει μοριοδότησης στους δήμους ,μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες ενώ η διαδικασία τυχόν ενστάσεων θα διαρκέσει 5 ημέρες . Οι άνεργοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες και θα αμείβονται οι άνω των 25 ετών με 495,25 ευρώ καθαρά το μήνα και οι κάτω των 25 με 431,75 ευρώ .
Επίσης τον Οκτώβριο ξεκινά το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που αφορά 150.000 ωφελουμένους και θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο του 2016.

Η νέα διοικήτρια του οργανισμού κ. Μαρία Καραμεσίνη ,επεσήμανε ότι το Σεπτέμβριο ο οργανισμός θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης με βάση την αναθεώρηση των ΣΕΣ( ΕΣΠΑ) από το 2016 ενώ αναγνώρισε ότι σημειώνεται καθυστέρηση στην εφαρμογή προγραμμάτων που έχουν εξαγγελθεί γιατί α) ορισμένα όπως το πρόγραμμα για νέους απορρίφθηκε από την κομισιόν καθώς δεν πληρούσε όλους τους τυπικούς όρους και επανασχεδιάζεται και β) καταρτίζονται εξ αρχής ορισμένα προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας ώστε να αποφευχθούν στρεβλώσεις του παρελθόντος( ρόλος ΚΕΚ, προσυνεννόηση ανέργου με εργοδότη).

Ακόμη, επανεξετάζονται θέματα όπως οι προυποθέσεις καταβολής του επιδόματος ανεργίας που είχαν αυστηροποιθεί με το μνημόνιο και οι όροι καταβολής επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους ενώ μελετάται και η επιβάρυνση του οργανισμού από την αύξηση του επιδόματος ανεργίας που θα προκύψει από την αύξηση του κατώτατου μισθού. ( το επίδομα υπολογίζεται με βάση το μισθό )

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news