facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σχεδόν 2 εβδομάδες δουλειά... την εβδομάδα για έξοδο από τη φτώχεια στην Ελλάδα

Ενας Ελληνας οικογενειάρχης που αμοίβεται με τον κατώτατο μισθό σήμερα θα έπρεπε να εργάζεται συνολικά σχεδόν 70 ώρες την εβδομάδα για να βγάλει την οικογένειά του από το όριο της φτώχειας, δηλαδή καθημερινά 10 ώρες χωρίς αργία, πάνω από 11,5 ώρες για 6ήμερη εργασία 14 ώρες τις καθημερινές, εάν δεν δουλεύει Σαββατοκύριακα.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύει το Bloomberg σε άρθρο του για τις βασικές αποδοχές στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα είναι στην έκτη χειρότερη θέση μετά τις Τσεχία, Εσθονία, Ισπανία, Σλοβακία και Λετονία, αλλά η αδυναμία του εργαζόμενου να βγει από τη φτώχεια χωρίς υπερωρίες, όταν παίρνει τις κατώτατες αποδοχές, είναι κοινός τόπος στις χώρες του Οργανισμού.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και η Γαλλία του 35ώρου εμπίπτει στην ίδια κατηγορία, καθώς χρειάζονται 40,2 ώρες εργασίας για να πιάσει ο εργαζόμενος το όριο.

Μόνο τέσσερις χώρες, στον σχετικό πίνακα που παραθέτει το Bloomberg, μπορούν να επιδείξουν έναν κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο με τα οποία ένας εργαζόμενος έχει εισοδήματα που επιτρέπουν στην οικογένειά του να βρίσκεται εκτός της φτώχειας, όπως περιγράφεται επισήμως.

Στο Λουξεμβούργο χρειάζονται λιγότερες από 10 ώρες δουλειά, σε Αυστραλία και Ιρλανδία σχεδόν 20, ενώ στη Βρετανία 25.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news