facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Π. Σκουρλέτης: Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να καταργηθεί μέσα στο 2015

Στην εκτίμηση ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να καταργηθεί και μέσα στο 2015 προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός τόνισε ότι «και μέσα στο 2015 πιστεύω ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ» επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει ένας διαφορετικός φόρος για την ακίνητη περιουσία ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Ανέφερε πως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εφαρμοστεί και προανήγγειλε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, ενώ για τα εργασιακά σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί νομοθετήματα που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και άφησε αιχμές για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Στα εργασιακά φαίνεται πιο άκαμπτη η πλευρά του ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε πως το επίσημο ποσοστό της ανεργίας αγγίζει το 25% με το ανεπίσημο να είναι ακόμη μεγαλύτερο διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι καταγράφεται μια τάση μείωσης.

Επιπλέον τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, παρά τις πιέσεις εταίρων και δανειστών», συμπληρώνοντας ότι η ευθύνη για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανήκει ξεκάθαρα στην άλλη πλευρά.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news