facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται στο Νεπάλ - πάνω από 6.000 οι νεκροί

Σε τουλάχιστον 1.000 ανέρχονται οι Ευρωπαίοι πολίτες που αγνοούνται στο Νεπάλ, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12, έξι ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την ασιατική χώρα.

«Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται ή πού θα μπορούσαν να βρίσκονται», είπε η επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στο Κατμαντού, Ρένσγια Τίρινγκ διευκρινίζοντας ότι οι αγνοούμενοι είναι κυρίως τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονταν τις περιοχές Λανγκτάνγκ και Λούκλα.

Η Λανγκτάνγκ είναι μια περιοχή βορείως του Κατμαντού που προσφέρεται για πεζοπορία και χτυπήθηκε από μια τεράστια χιονοστιβάδα και κατολισθήσεις λάσπης. Η Λούκλα είναι η αφετηρία για τους ορειβάτες που επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ.

Ξεπέρασαν τους 6.000 οι νεκροί

Την ίδια ώρα, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 6.204 και ο τραυματθσμός 13.932 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο ΟΗΕ, ο οποίος απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 415 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ότι οκτώ από τα 28 εκατομμύρια Νεπαλέζων, μεταξύ τους 1,7 εκατομμύριο παιδιά, επλήγησαν από τον σεισμό.

Δύο επιζήσαντες, ένας 15χρονος έφηβος και μια κοπέλα, ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δίνοντας μια αχτίδα ελπίδας σε έναν πολύ σκοτεινό ορίζοντα για το Νεπάλ, καθώς οι συντονιστές της προώθησης ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν προειδοποιήσει ότι η πρόσβαση σε ορισμένα χωριά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον σεισμό παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news