facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Yποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P – «Ανάγκη δραστικών μεταρρυθμίσεων»

Αιφνιδιαστικό χτύπημα από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's. Προχώρησε σε υποβάθμιση κατά μια βαθμίδα της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, σε CCC+ απο Β- διατηρώντας την αρνητική προοπτική.

Σύμφωνα με τον οίκο, η υποβάθμιση αποδίδεται στη σημαντική επιδεινώσει που παρουσιάζουν τα επίπεδα ρευστότητας του ελληνικού δημόσιου και των ελληνικών τραπεζών.

Στην ανακοίνωσή της, η S&P αναφέρει ακόμα πως «χωρίς την εφαρμογή δραστικών μεταρρυθμίσεων ή νέας ελάφρυνσης του χρέους οι δανειακές και άλλες υποχρεώσεις της Ελλάδας δεν θα είναι βιώσιμες.»

Ο οίκος εκτιμά πάντως ότι η ελληνική κυβέρνηση δύναται να συνεχίσει την καταβολή μισθών και συντάξεων σε μετρητά.

«Κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου», ξεκαθάρισε από την Ουάσιγκτον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας σε συνέδριο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε δε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

H Eλλάδα δεν χρειάζεται νέο κούρεμα των πιστωτών της για να γίνει το χρέος της βιώσιμο, επέμεινε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news