facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

TIME: Ο Τσίπρας στους 100 με τη μεγαλύτερη επιρροή φέτος

Στον ετήσιο κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Time περιλαμβάνεται, από κοινού με 99 ακόμη πρόσωπα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως ένας από τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Στον κατάλογο -ο οποίος δημοσιοποιήθηκε σήμερα- μεταξύ άλλων βρίσκονται οι Μπαράκ Ομπάμα, Κάνιε Γουέστ, Τομά Πικετί, Κιμ Καρντάσιαν. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο εν λόγω κατάλογος δεν αποτελεί αξιολογική κατάταξη. Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται για δέκατη φορά στον κατάλογο αυτό, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Τα πρόσωπα κατανέμονται σε πέντε κατηγορίες: μεταξύ των "Τιτάνων" βρίσκουμε τον τραγουδιστή και παραγωγό Κάνιε Γουέστ, τον Τιμ Κουκ (διευθύνοντα σύμβουλο της Apple), την τηλεοπτική σταρ Κιμ Καρντάσιαν, την πρόεδρο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Τζάνετ Γέλεν, την 31χρονη δισεκατομμυριούχο Ελίζαμπεθ Χολμς.

Στους "πρωτοπόρους" κατάσσονται η χορεύτρια Μίστι Κόουπλαντ, οι αμερικανίδες ηθοποιοί Ρις Γουίδερσπουν και η αγγλίδα Έμα Γουότσον, ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι.

Στους "καλλιτέχνες" περιλαμβάνονται ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ, ο τραγουδιστής της κάντρι Τιμ Μακγκρόου, ο σχεδιαστής μόδας Αλεξάντερ Γουάνγκ, ο χιουμορίστας της τηλεόρασης Τζον Όλιβερ. Στους "ηγέτες", εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνονται ο Μπαράκ Ομπάμα, η Άνγκελα Μέρκελ, και επίσης ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, η Χίλαρι Κλίντον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η Σαμάνθα Πάουερ (πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ), ο ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι, ο Τζεμπ Μπους, η Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν, η οποία είχε περιληφθεί και στον κατάλογο του 2011, και ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Στον κατάλογο του Time περιλαμβάνονται ακόμη στην τελευταία κατηγορία των "εμβληματικών προσώπων" η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, ο γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί και ο πάπας Φραγκίσκος.

Όπως κάθε χρόνο, ορισμένα από τις κείμενα των προσωπογραφιών υπογράφουν γνωστές προσωπικότητες. Το κείμενο για τον Έλληνα πρωθυπουργό υπογράφει ο ηγέτης του αριστερού ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος υπογράφει την προσωπογραφία του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ο βρετανός πρωθυπουργός εκείνη του επικεφαλής της ιρακινής κυβέρνησης.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλιντον, βρίσκεται στον κατάλογο για όγδοη φορά, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για έβδομη, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ για έκτη, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν για πέμπτη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τέταρτη, ο πάπας Φραγκίσκος για τρίτη, όπως και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η αμερικανίδα γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Η νεαρή Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι και πάλι, σε ηλικία 17 ετών, η νεαρότερη του καταλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει φέτος 40 γυναίκες.

Το πιο ηλικιωμένο πρόσωπο του καταλόγου είναι ο τυνήσιος πρόεδρος Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, 88 ετών.

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news