facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Telegraph: Γιατί οι Έλληνες άνεργοι δεν έχουν ελπίδα


Το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα παρουσιάζει σε αναλυτικό της δημοσίευμα η Telegraph προκειμένου να αποδείξει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην χώρα σχολιάζοντας ότι οι πιθανότητες να μειωθούν αυτά τα πολύ υψηλά ποσοστά εξαλείφονται, όσο περισσότερο αυτή συνεχίζεται.
Παρουσιάζοντας στοιχεία της Eurostat, το άρθρο της εφημερίδας σημειώνει πως το 73,5% των ανθρώπων που δηλώθηκαν ως άνεργοι το 2014, ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο, σε σύγκριση με το 67,1% το 2013. Η Αττική είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης (77,3%), ενώ αποκαρδιωτικά είναι και τα ποσοστά ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα (76,7%).
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο London School of Economics διαπιστώθηκε πως η μακροχρόνια ανεργία είναι ιδιαίτερα επιζήμια αφού τείνει να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στη ζωή των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Επιπλέον, το ανθρώπινο κεφάλαιο των εργαζόμενων ενδέχεται να επιδεινωθεί κατά την περίοδο της ανεργίας, καθώς ο χρόνος που αφιερώνεται στην αναζήτηση εργασίας συνήθως μειώνεται.
Γενικότερα, η μακροχρόνια ανεργία επηρεάζει αρνητικά την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων και είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της φτώχειας για τα νοικοκυριά. Με την πάροδο του χρόνου, κάποια από αυτά τα άτομα ενδέχεται να αποκλειστούν εντελώς από το εργατικό δυναμικό.
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η κρίση που έχει χτυπήσει την Ευρώπη, ενδέχεται, να δημιουργήσει μια γενιά εργαζόμενων που δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν ποτέ στην εργασία.
Τα στοιχεία της Eurostat μαρτυρούν ότι επτά από τις δέκα περιοχές της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη ανεργία βρίσκονται στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τη Σουηδία που ανήκει έχει το χαμηλότερο ποσοστό μακροχρόνιων ανέργων στην Ευρώπη (μόλις το 14,8%). Συνολικά, τα στοιχεία είναι ζοφερά για όλη την Ευρώπη, καθώς το 1/3 των περιφερειών της ηπείρου, η πλειοψηφία των ανέργων βρίσκονται εκτός εργασίας πάνω από ένα χρόνο (49,3% κατά μέσο όρο το 2014, έναντι 47,2% το 2013).
Το πλέον ακανθώδες πρόβλημα της Ευρώπης είναι η ανεργία που πλήττει τους νέους – αν και τα ποσοστά έχουν μειωθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η Ισπανία εξακολουθεί να κρατάει τα θλιβερά σκήπτρα (53,2% το 2014, έναντι 55,5% το 2013), ενώ ακολουθεί η Ελλάδα (54,2% το 2014, έναντι 58,3% το 2013). Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους, στη χώρα μας, εμφανίζεται στην Ήπειρο (69,8). Είναι χαρακτηριστικό πως η Κομισιόν έχει χαρακτηρίσει την περιοχήξ ως μια από τις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές στην Ελλάδας, με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε κατά κεφαλήν ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ).
Η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη το περασμένο έτος (26,5%), αν και έξι από τις δέκα περιφέρειες της ΕΕ με την υψηλότερη ανεργία ήταν στην Ισπανία.
newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news