facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Süddeutsche Zeitung: Το «Varoufexit» ήρθε, αλλά με καθυστέρηση

Η λύση για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ήταν ένα... «Varoufexit», σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung η οποία σε σημερινό δημοσίευμά της για την χώρα μας, σχολιάζει τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, «τρεις μήνες δεν είναι πολύς χρόνος για μια νέα κυβέρνηση ώστε να ξεπεράσει τα αρχικά εμπόδια. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά καγκελάριοι όπως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ή η Άγκελα Μέρκελ. Για την Ελλάδα όμως η κάθε μέρα ήταν μια αιωνιότητα, η κάθε μέρα ήταν χαμένη».

«Ο Βαρουφάκης χρησιμοποιούσε τον χρόνο για να παρεμποδίσει λογικές διαπραγματεύσεις με προκλήσεις. Ήταν πια καιρός ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει το πιο σπουδαίο ζήτημα της χώρας», τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Süddeutsche Zeitung σημειώνει πως ο χειρισμός με τον Βαρουφάκη καταδεικνύει και ποιες δυνάμεις πρέπει να λάβει υπ' όψιν του.

«Ο Τσίπρας στην Αθήνα έχει περισσότερους εχθρούς από ό,τι στο Eurogroup», τονίζει, προσθέτοντας πως η διάσωση της Αθήνας είναι από εδώ και στο εξής τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βερολίνο υπόθεση των ηγετών καθώς, «ο χρόνος περνάει».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news