facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Spiegel: Αυστηρή προειδοποίηση Σουλτς προς Τσίπρα για το ταξίδι στη Ρωσία

Πρώτο θέμα σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel παίζει η αυστηρή προειδοποίηση του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα. Οπως αποκαλύπτει το περιοδικό, ήδη ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει χτυπήσει καμπανάκι για πιθανό ρήγμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αναφέρεται ότι την Τετάρτη 8 Απριλίου, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Ρωσία. Ο Μάρτιν Σουλτς, λίγες μέρες πριν το ταξίδι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να προφυλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας του να μην στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων συμμάχων του.



Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μετά το ταξίδι του στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας είχε αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Βερολίνου. Ο κ. Σουλτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung είπε ότι είναι απαράδεκτο τώρα ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ευρώπη σε αναζήτηση ρωσικής βοήθειας. Αναφέρεται δε ότι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσέγγισή του με τη Μόσχα.

Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του Gunther Krichbaum του CDU (Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες) για το επικείμενο ταξίδι: «Αν η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί  ότι μπορεί να βρει την ψυχή της στη Μόσχα, τότε να ξέρει ότι στέκεται στη λάθος πλευρά. Οποιος χρειάζεται βοήθεια πρέπει να στραφεί προς τις Βρυξέλλες και όχι προς τη Μόσχα». Δήλωσε επίσης: «Μετά το χάος των τελευταίων εβδομάδων στην Αθήνα, η Ελλάδα κινδυνεύει η κυβέρνησή της να την οδηγήσει πάνω σε τοίχο».

Εν τω μεταξύ, διπλωμάτης αναφέρει για τις διαπραγματεύσεις: «Η λίστα είναι κινούμενη άμμος. Μέτρα έρχονται και φεύγουν. Στην αρχή η λίστα είναι 15 σελίδων, μετά έχει 26 σελίδες. Τη μία τα μέτρα είναι 3,7 δις. Μετά γίνονται 6,1 δισ.»

Μια ημέρα μετά την εκλογική νίκη ο πρώτος ξένος διπλωμάτης που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό ήταν ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ. Ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει επίσης στους εορτασμούς της 9ης Μαΐου στη Μόσχα για την 70η επέτειο από την νίκη των συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δεν θα συμμετάσχουν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. 


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news