facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τα σκάνδαλα της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ ξανανοίγει η Κωνσταντοπούλου

Τα σκάνδαλα της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ ξανανοίγει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως δήλωσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Πρόεδρος της Βουλής, καταθέτοντας τη σχετική πρόταση « Η επιτροπή θα πρέπει να ασχοληθεί με δύο σκάνδαλα που εξακολουθούν να κηλιδώνουν την πολιτική ζωή χώρας και για τα οποία η Βουλή έχει στη διάθεση της όλα τα τα στοιχεία», πρόκειται για την υπόθεση Siemens για την οποία είχε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής που είχε συσταθεί για την υπόθεση τον κ. Σήφη Βαλυράκη και για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

«Υποθέσεις που δεν έχουν διαλευκανθεί και είναι πρόδηλη η υποχρέωση της Βουλής να τις ερευνήσει και επιτακτικό το καθήκον τα στοιχεία που έχει η Βουλή να τα δημοσιοποιήσει και να τα αναδείξει» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. Και πρότεινε «αυτά τα μείζονα σκάνδαλα να τα ανασύρει η Βουλή ως δικογραφίες και ως στοιχειά, να μεριμνήσει για την έρευνά τους και να αναδείξει τις πτυχές που επιμελώς και τεχνηέντως έχουν αποσιωπηθεί».

Αναφερόμενη η Πρόεδρος της Βουλής στη δεύτερη υπόθεση, της Λίστας Λαγκάρντ, τόνισε την ανάγκη να ανασυρθεί και να μελετηθεί από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς είναι πασίδηλο ότι τα στοιχεία που συγκεντρωθήκαν δεν έχουν αξιοποιηθεί αλλά έχουν θαφτεί και αυτό αποτελεί «όνειδος για το Κοινοβούλιο. Αναφερόμενη δε, γενικότερα στο ζήτημα της διαφθοράς στη χώρα, η κ. Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε στοιχεία που παρουσιάζουν «ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά 12 δις ευρώ» στοιχεία για τα οποία παρατήρησε ότι «αν είχε παταχθεί η διαφθορά δεν θα είχαμε χρεοκοπήσει».

Θετικά στην πρόταση της κ. Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκαν ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news