facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Δεν αναιρεί το βούλευμα για τη Siemens ο Άρειος Πάγος

Απορρίφθηκαν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις των Γερμανών υπηκόων Ρόλαντ Κοχ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ και Λούντβιχ Αντον Χαϊνριχ Γιάσπερ, που ζητούσαν να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens συνολικά 64 άτομα, μεταξύ των οποίων και 13 Γερμανοί.

Οι τέσσερις υποστήριζαν ότι το επίμαχο βούλευμα πάσχει από έλλειψη επαρκούς και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ότι δεν έλαβαν γνώση της προηγηθείσας εισαγγελικής πρότασης μεταφρασμένης στην γλώσσα τους (Γερμανικά) και, τέλος, ότι υπήρξε παραβίαση του δεδικασμένου και της αρχής της μη αυτοενοχοποίησης, καθώς ελήφθησαν υπόψη καταθέσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να επέρχεται ακυρότητα της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, παραπέμφθηκαν στο εδώλιο για την υπόθεση της Siemens συνολικά 64 άτομα, προκειμένου να δικαστούν για τη «σύμβαση 8002», που αφορά την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται κατά περίπτωση με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, καθώς και της συνέργειας στις πράξεις αυτές. Μεταξύ των 64 που παραπέμφθηκαν σε δίκη είναι οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος αναίρεσης, καθώς επίσης ότι δεν συντρέχει λόγος ακύρωσης της διαδικασίας λόγω μη μετάφρασης της εισαγγελικής πρότασης στα γερμανικά, καθώς οι συνήγοροι των τεσσάρων Γερμανών είχαν λάβει γνώση του περιεχομένου της .

Τέλος, ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε ότι το βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ δεν παραβιάζεται το δεδικασμένο, όπως υποστηρίζουν οι τέσσερις.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news