facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΥΠΟΙΚ: Υποχρεωτικά κάρτα σε oρισμένα νησιά για κάθε συναλλαγή άνω των 70 ευρώ

Υποχρεωτική χρήση κάρτας για κάθε συναλλαγή πάνω από 70 ευρώ, στα περισσότερα κατοικήσιμα νησιά (με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων), όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα, θα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο - το οποίο είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη- θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο.

Στόχος του μέτρου, είναι να αυξηθούν τα έσοδα κυρίως από το ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές με μεγάλο τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα εξεταστούν και σήμερα Τετάρτη, σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους κορυφαίους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια. Ο ίδιος διέψευσε επίσης τα σενάρια για επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι οι όποιες συζητήσεις για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς θα γίνουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου και μάλλον πριν από το τέλος του συγκεκριμένου μήνα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news