facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

NYT: Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης «έκραξαν» την Ελλάδα για την αργή πρόοδο

Οξεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση άσκησαν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την ιδιαίτερα αργή πρόοδο που έχει επιδείξει στις διαπραγματεύσεις για την συμφωνίας προκειμένου να μην οδηγηθεί η Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε νέο δημοσίευμα τους για την χώρα μας οι New York Times, σημειώνοντας πως οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης «επέπληξαν» την Ελλάδα για καθυστέρηση στις συζητήσεις.

Σχολιάζοντας τα όσα έλαβαν χώρα την Παρασκευή στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας, οι NYT παραθέτουν τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έκανε λόγο για μια «κρίσιμη συνεδρίαση», σημειώνοντας πως Ελλάδα και Θεσμοί είναι ακόμη μακριά από μια συμφωνία.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος προειδοποίησε ότι «ο χρόνος εξαντλείται» για την Ελλάδα

Αφού αναφέρονται και σε άλλες δηλώσεις ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, που έγιναν μετά το Eurogroup, οι NYT τονίζουν ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, είναι ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή οικονομία, «η οποία είχε αρχίσει να ανακάμπτει έπειτα από μια παρατεταμένη κρίση χρέους».

Ενδεικτική, πάντως, του κλίματος που επικράτησε είναι και η φωτογραφία με την οποία οι NYT επέλεξαν να συνοδεύσουν το δημοσίευμα που φιλοξενούν στην ιστοσελίδα τους. Στην εικόνα αυτή, απεικονίζεται ο Γιάνης Βαρουφλάκης, «περικυκλωμένος» από Ευρωπαίους συναδέλφους του, αλλά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είναι ο μόνος που χαμογελάει στην εν λόγω φωτογραφία.

Όσον αφορά στον κ. Στουρνάρα, ταξίδεψε την Πέμπτη στη Ρίγα όπου και συμμετείχε σε συναντήσεις των κεντρικών τραπεζιτών της Ευρωζώνης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news