facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Υποβάθμιση από Moody's – «Ανάγκη πολιτικής βούλησης για συμφωνία»

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας προέβη ο οίκος Moody's, διαμορφώνοντας την σε Caa2, από Caa1, διατηρώντας αρνητική την προοπτική.

Η Moody's επισημαίνει ότι χρειάζεται ξεκάθαρα πολιτική βούληση για να υπάρξει συμφωνία, ενώ η έκβαση των διαπραγματεύσεων παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη και ενώ ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο "ατύχημα" έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον οίκο, η απόφαση του να υποβαθμίσει την Ελλάδα αντανακλά αφενός την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών της, αφετέρου τις ανησυχίες για το αν υπάρξει εγκαίρως συμφωνία ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η ελληνική οικονομία επηρεάζεται αρνητικά από την αδύναμη οικονομική δραστηριότητα και το εύθραυστο πολιτικό περιβάλλον.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι εύθραυστη, καθώς οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας εκτροχιάστηκαν. Κάνει λόγο για ανάπτυξη 0,5% το τρέχον έτος έναντι μνημονικού στόχου για ανάπτυξη στο 2,9%, και προηγούμενη εκτίμησή του για 1,5%, ενώ προειδοποιεί πως υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014 έχουν φύγει περίπου 32 δισεκ. ευρώ καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news