facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βild: Ο Τσίπρας είναι πνιγμένος μέχρι το λαιμό

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πνιγμένος μέχρι το λαιμό, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» σε άρθρο στην ιστοσελίδα της επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση. 

Σε ό,τι αφορά στην αυριανή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στις Βρυξέλλες, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας δείχνει ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» σε αυτή την συνάντηση αναφέροντας στον τίτλο της: «Η Μέρκελ συναντά τον Τσίπρα». «Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές της. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να συγκεντρώσει χρήματα επειγόντως προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της χώρας. Διαφορετικά η πτώχευση της Ελλάδας θα είναι γεγονός σε λίγες εβδομάδες», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Στην αγωνία του ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε πρόσφατα οικονομική βοήθεια από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώνει με νομοθετικό διάταγμα τους κρατικούς φορείς και οργανισμούς να μεταφέρουν τα ταμειακά τους αποθέματα στην Τράπεζα της Ελλάδας».



Σε ό,τι αφορά στο χρόνο που διαρκούν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής ηγεσίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, η γερμανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προειδοποίησε χθες, Τρίτη, στο πρακτορείο ειδήσεων «ANP», ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν διαρκέσει πολύ. Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ωστόσο, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την Ελλάδα είναι στο τέλος Ιουνίου.   

«Την Πέμπτη Μέρκελ και Τσίπρας θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Εurogroup με θέμα το μεταναστευτικό», όπως δήλωσε Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρει η εφημερίδα «Bild». Την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν στη Ρίγα της Λετονίας για το θέμα του ελληνικού χρέους. Χωρίς συμφωνία με τους πιστωτές, η αφερεγγυότητα απειλεί την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Αθήνα έχει χρήματα μέχρι τον Ιούνιο. Και όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα , Πολ Τόμσον, μόνο εάν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να επιτευχθεί έγκαιρα μία συμφωνία. Ο ίδιος προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα είχε η αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. 

«Κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί πως ένα Grexit δεν θα δημιουργούσε προβλήματα», υπογράμμισε.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news