facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Handelsblatt: «Εξαντλείται η υπομονή του Ντράγκι»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, είναι «εξαιρετικά νευρικός» για την Ελλάδα, διότι ανησυχεί όλο και περισσότερο ότι η ευθύνη για μια έξοδο της Ελλάδας θα μπορούσε να πέσει επάνω του, αναφέρει αξιωματούχος της ευρωζώνης στη γερμανική Hasndelsblatt.

Η ΕΚΤ βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς δεν θέλει να θεωρηθεί ότι στηρίζει τις αφερέγγυες ελληνικές τράπεζες, κάτι που είναι εναντίον των κανονισμών της ΕΚΤ, αλλά η διακοπή των κεφαλαίων (ELA) είναι ακόμη πιο δύσκολη διότι θα μπορούσε να επισπεύσει μια άτακτη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Draghi είναι στη χειρότερη θέση από όλους, δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα η ΕΚΤ παρέχει χρηματοδότηση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τόση όσο χρειάζεται ώστε να επιβιώνει εβδομάδα την εβδομάδα. Ωστόσο η μοίρα των τραπεζών και του ελληνικού Κράτους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και ο Ντράγκι γνωρίζει ότι εάν επιτρέψει να καταρρεύσουν οι τράπεζες αυτομάτως θα καταρρεύσει και η χώρα. Και το αντίθετο.

Την ίδια ώρα όμως οι διαβουλεύσεις εξελίσσονται με αργό ρυθμό. Μία συμφωνία στη Ρίγα δεν θα υπάρξει, απλά θα γίνει μία ενημέρωση για την πορεία των διαβουλεύσεων, όπως αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας της Γερμανίας στην εφημερίδα.

Όμως, όπως σημειώνει η Handelsblatt η υπομονή του κ. Ντράγκι εξαντλείται και σύμφωνα με την εφημερίδα ο ίδιος έχει αυξήσει την πίεση τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα μέχρι τις 11 Μαϊου πρέπει να υπάρξει μεγάλη πρόοδος, αφού ο βασικός στόχος είναι στο τέλος Ιουνίου όχι μόνο να δοθούν κεφάλαια απ' τους πιστωτές αλλά και να κλειδώσει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news