facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Λαγκάρντ: Καταστροφικό για τους Ελληνες ένα Grexit

Σε ερώτηση του CNBC για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε πως θα ήταν καταστροφικό για τον ελληνικό λαό.

«Πιστεύω ότι θα ήταν τρομερά δύσκολη κατάσταση για τον ελληνικό λαό» είπε η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας πως η ευρωζώνη είναι πλέον λιγότερο ευάλωτη λόγω της τραπεζικής ένωσης.

Η ίδια επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οφειλόμενο ποσό για τον Απρίλιο στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξής της.«Εισέπραξα τα χρήματά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ, ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Ουάσινγκτον.

«Αυτό που πραγματικά έχει τώρα σημασία είναι οι ελληνικές αρχές και οι τρεις θεσμοί, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν, να προχωρήσουν με την δουλειά που πρέπει να γίνει και να δούμε πραγματικά πως θα καταλήξουμε μαζί στα μέτρα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση» τόνισε στο CNBC η κ. Λαγκάρντ.

«Στόχος είναι η αποκατάσταση της οικονομικής ανάκαμψης, της οικονομικής σταθερότητας και ανεξαρτησίας και στο τέλος της ημέρας να διασφαλιστεί πως η Ελλάδα έχει απόλυτη κυριαρχία στο οικονομικό της μέλλον» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε πως ήταν καλή και παραγωγική και το γεγονός πως έγινε την Κυριακή του Πάσχα δείχνει πόσο αφοσιωμένοι είναι οι θεσμοί να βοηθήσουν την Ελλάδα με την διαδικασία.

Στην ομιλία της η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε πως οι αγορές μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με νέο γύρο έντονης μεταβλητότητας όταν αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια η Fed.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news