facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Λευκωσία: Παρερμηνεύτηκε η δήλωση Αναστασιάδη για Grexit

Για παρερμηνεία της αναφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη περί προετοιμασίας για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, για το λόγο αυτό, χθες υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει συνεχής επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα παρερμηνειών από την Αθήνα», ανέφερε ο εκπρόσωπος, τονίζοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και επανέλαβε ότι η Λευκωσία στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, πολύ σημαντική, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, την ανακοίνωση του Προέδρου Αναστασιάδη που αφορά στην άρση όλων των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων. Άρση που θα τεθεί σε ισχύ, όπως εξαγγέλθηκε χθες. από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως 24 μήνες μετά το Μάρτιο του 2013, «είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην άρση όλων των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων», κάτι που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων. Επισήμανε ότι από αυτή την εξέλιξη θα ενισχυθεί σημαντικά η αξιοπιστία της χώρας.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η οικονομία δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις. "Η προσπάθεια", είπε, «είναι κοινή και θα πρέπει να συνεργαστούμε ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες στον τόπο».

philenews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news