facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ζ. Γιούνκερ: Αποκλείω Grexit αλλά η Αθήνα δεν συνεργάζεται

Προειδοποίηση ότι η ελληνική αδιαλλαξία βάζει σε ρίσκο οικονομικής καταστροφής την Ευρώπη απηύθυνε μέσω συνέντευξής του στο περιοδικό Politico, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας την Αθήνα για μια "μη αποδεκτή" έλλειψη συνεργασίας.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι μια συμφωνία για οικονομικό πακέτο διάσωσης παραμένει μακρινή, απορρίπτοντας ωστόσο το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Διασαφήνισε ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο διατηρεί την αισιοδοξία του επαφίεται λιγότερο σε κάποια απτή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και περισσότερο στο απλό γεγονός ότι το εναλλακτικό σενάριο είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς.

"Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδος συμβάντος αλλά αποκλείω 100% την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ", είπε και πρόσθεσε με έμφαση: "Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία".

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις τις τελευταίες μέρες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της "ξεκίνησαν να κινούνται στη σωστή κατεύθυνση" αλλά "υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί". "Έχω υψηλή προδιάθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μας ενημερώσει εγκαίρως για το τι συμβαίνει", πρόσθεσε.

"Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την έχουμε. Στο ενδιάμεσο είχα χάσει την υπομονή μου. Τώρα την ανέκτησα και δεν θέλω να την χάσω ξανά", συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για σαφές ελληνικό "πρόβλημα" καθώς όπως επισήμανε η Αθήνα "δεν συνεργάζεται με τον τρόπο που θα θέλαμε να συνεργάζεται γιατί στην αποστολή μας στην Αθήνα, στα τεχνικά μας κλιμάκια, δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε υπουργεία, κάτι το οποίο δεν είναι απλά περίεργο αλλά ακόμα και μη αποδεκτό".

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news