facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Δεν αποκλείεται το Grexit αν δεν πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα δεν θα λάβει νέα χρηματοδότηση, αν δεν ψηφισθούν από τη Βουλή τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς, δήλωσε στο Spiegel on Line o Βέλγος υπουργός Οικονομικών Johan Van Overtfeldt, ο οποίος προειδοποιεί για τον κίνδυνο Grexit, αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει στις 9 Απριλίου τη δόση των 460 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο.

Είναι ξεκάθαρη η γραμμή των χωρών της Ευρωζώνης, να δίνουν χρηματοδοτική βοήθεια μόνο με αντάλλαγμα την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δαπάνες στην Ελλάδα έχουν μειωθεί, αλλά μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα ή για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής εξαγγέλλονται εδώ και χρόνια και μετά παγώνουν. "Ο Τσίπρας δεν είναι υπεύθυνος γι' αυτό. Αλλά θα γίνεται όλο και περισσότερο", πρόσθεσε.

Ο Βέλγος υπουργός δεν σχολίασε τη λίστα με τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς συνεχίζονται, όπως είπε. οι διαπραγματεύσεις. Ο Overtfeldt βλέπει την Ελλάδ να βρίσκεται στα όρια της αδυναμίας πληρωμών, ενώ λέει ότι είναι "μη συζητήσιμο" να μην αποπληρωθεί το ΔΝΤ. Εάν η ελληνική κυβέρνηση παραβιάσει κατ' αυτόν τον τρόπο τις συμφωνίες, "δεν θα αποκλείεται ακόμη και μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη", δήλωσε.

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news