facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Euroworking Group - Η Ελλάδα παρουσίασε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα

«Βήμα - βήμα» και «μέτρο - μέτρο» εξέτασαν οι Ευρωπαίοι εταίροι τις προτάσεις της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Εuroworking Group που ξεκίνησε με καθυστέρηση στις 17.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00.

Στη συνέχεια η συζήτηση για την Ελλάδα περιστράφηκε στα σημεία διαφωνίας με στόχο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι βάση όλης της συζήτησης αποτέλεσε η λίστα έκτασης 26 σελίδων των μέτρων Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν ευρωπαικές πηγές, η ελληνική πλευρά παρουσίασε και πρόσθετα συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να έρθει πιο κοντά στις θέσεις των εταίρων και να διαμορφωθούν προυποθέσεις μερικής έστω συμφωνίας.

Κατά ορισμένες πληροφορίες η Ελλάδα ανέβασε κατά περίπου ένα δισ. ευρώ τον λογαριασμό της 26σελιδης έκθεσης Βαρουφάκη, η οποία περιλάμβανε δημοσιονομικά μέτρα που η απόδοση τους μπορεί να φτάσει τα 6,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αν και τα μέτρα δεν έγιναν ακόμη γνωστά, το κλίμα που μεταδίδεται είναι ότι στην ελληνική πλευρά ασκήθηκε πίεση καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές πίεσαν περαιτέρω την Ελλάδα να δεσμευτεί για αλλαγές στο ασφαλιστικό και το ζήτημα των εξαιρέσεων του ΦΠΑ.

Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.

Η συνεδρίαση του Εuroworking Group θα επαναληφθεί τη Μεγάλη Πέμπτη.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news