facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε και στο βάθος έκτακτο Eurogroup

Κρίσιμη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, B. Σόιμπλε - τον αυστηρότερο κριτή των ελληνικών προσπαθειών - θα έχει στη Μασαχουσέτη την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Απριλίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Η συνάντηση αυτή αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον καθώς πραγματοποιείται λίγα μόλις 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του Eurogroup της 24ης Απριλίου, ημερομηνία στην οποία η ελληνική πλευρά έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σενάρια από τους διαδρόμους των Βρυξελλών και τα οποία μιλούν για πιθανό, έκτακτο Eurogroup στις 29 Απριλίου, σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Η συνάντηση μεταξύ Βαρουφάκη και Σόιμπλε θα πραγματοποιηθεί εκτός ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στη Μασαχουσέτη, αφού οι δύο υπουργοί Οικονομικών θα είναι ομιλητές σε συνέδριο του Brookings, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η ελληνική οικονομία.

Ο Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να επιχειρήσει να πείσει τον Γερμανό ομόλογό του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Το έργο του Γ. Βαρουφάκη δεν θα είναι εύκολο, δεδομένης της παραδοσιακά σκληρής στάσης του Βερολίνου απέναντι στην Αθήνα.

Μόλις σήμερα κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να δηλώσει πως... δεν υπάρχει ελληνική λίστα με μεταρρυθμίσεις!

Ειδικότερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στη συνεργασία της Αθήνας με τους θεσμούς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και απομένει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει, σε ό,τι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Αυτή τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα αξιωματούχος.

Ελληνικό χρώμα στο συνέδριο του Brookings

Στο επίκεντρο του συνεδρίου του Ινστιτούτου Brookings θα βρεθεί η ελληνική οικονομία και η Ευρωζώνη.
Ο Γ. Βαρουφάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».

Στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο Έλληνας υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Ο Γ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς.
Ο B. Σόιμπλε θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

koolnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news