facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πηγές Βρυξελλών: Επιδίωξη της Ελλάδας ένα έκτακτο Eurogroup στις 4 Μαΐου

Την εκτίμηση ότι είναι εφικτή η σύγκληση μιας Έκτακτης Συνόδου του Eurogroup στις 4 Μαΐου εξέφρασαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ελληνικές διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα αποσκοπεί στην επιτάχυνση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Το Βήμα», η πρόταση της ελληνικής πλευράς προσβλέπει στο να δοθεί σε πρώτη φάση ένα πολιτικό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα της επιτρέψει να άρει τους περιορισμούς που είχε θέσει σε σχέση με τη χρηματοδότηση του ελληνικού πιστωτικού τομέα.

Σε δεύτερη φάση, σημείωναν οι ίδιες πηγές, θα τεθούν στο τραπέζι και τα υπόλοιπα «ακανθώδη» ζητήματα με στόχο πλέον τη συνολική συμφωνία, την οποία το Eurogroup έχει θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση των κονδυλίων που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τη δανειακή σύμβαση.

Από το πρωί της Πέμπτης έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group, οι οποίες, όπως εκτιμάται, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά πληροφορίες, ως βασικά θέματα συζήτησης τέθηκαν τα ζητήματα του μακροοικονομικού πλαισίου, των δημοσιονομικών στόχων που θέτει η Αθήνα, των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και των μακροοικονομικών εκτιμήσεων έως το 2022.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news