facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Μοσκοβισί: Το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα είναι το αποφασιστικό

Τη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Μαΐου έθεσε ως “αποφασιστική” στιγμή για το αν η Ελλάδα θα συμφωνήσει σε μία νέα σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ή θα αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στους Financial Times, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Ο Μοσκοβισί επιβεβαίωσε πως είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας, και κάλεσε την Ελλάδα να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο όσον αφορά στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, ξεκαθαρίζοντας σε κάθε περίπτωση πως δεν υπάρχει “σχέδιο Β” για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

“Έχουμε δύο συναντήσεις που είναι σημαντικές. Η συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Ρίγα δεν πρέπει να πάει χαμένη, πρέπει να είναι μία χρήσιμη στιγμή, στην οποία θα δούμε σταθερή πρόοδο όσον αφορά σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, και μετά στην επόμενη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου, που οπωσδήποτε πρέπει να είναι αποφασιστική”, δήλωσε ο Μοσκοβισί, ενώ για τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές υποστήριξε πως δεν έχουν υπάρξει “αρκετά ακριβείς”, προσθέτοντας: “Δε μιλάμε για το τίποτα. Μιλάμε για πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε πρόοδο”.

Όσο για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, ο Μοσκοβισί ήταν κατηγορηματικός: “Αν η ακεραιότητα δεν διατηρηθεί, σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ενιαίο νόμισμα. Είναι απλώς ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών και άρα είναι πιο αδύναμο από πριν, και θέλουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης”, υπογράμμισε, και εξήγησε: “Η Grexit θα ήταν κακή για την Ευρωζώνη στο σύνολό της, κακή για τους Έλληνες, κακή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, φυσικά και θα ήταν κακή. Ο χρηματοπιστωτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αλλά θα ήταν κακό. Επομένως, το σύνθημα μας είναι, όχι στην Grexit”.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news