facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Συνεδριάζει το Brussels Group στο Παρίσι

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Παρίσι η συνεδρίαση του Brussels Group, η οποία είχε επιβεβαιωθεί από χθες, Παρασκευή, από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Η κ. Αντρέεβα είχε επισημάνει ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, στο οποίο θα γίνει γενική αποτίμηση της κατάστασης από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η σημερινή συνάντηση έχει βασικό στόχο την παραγωγή μιας πλήρους λίστας μεταρρυθμίσεων που θα εξεταστεί από τους θεσμούς (staff level agreement) ώστε να συγκληθεί Eurogroup που θα δώσει το τελικό πράσινο φως.

Πάντως, με τη συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της Ελλάδας να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, είναι πια ξεκάθαρο ότι στο Eurogroup στις 24 Απριλίου δεν θα υπάρξει συμφωνία, ενώ ακόμα και στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μαΐου έχουν αρχίσει να εκφράζουν αμφιβολίες πηγές των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πηγές απο το Μέγαρο Μαξίμου, το κυβερνητικό κλιμάκιο, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, έχει κάνει σαφή τη στρατηγική του προκειμένου να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για τη χρηματοπιστωτική χαλάρωση και την εκταμίευση των οφειλόμενων ποσών από τους πιστωτές προς την Ελλάδα.

"Να υπενθυμίσουμε ότι η χώρα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το καλοκαίρι του 2014, εκπληρώνοντας κανονικά τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές, γεγονός, δηλαδή, μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά, να μην αναχρηματοδοτεί μια χώρα το χρέος της" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας τις θέσεις στις οποίες πρέπει να βασίζεται η όποια συμφωνία. "Στον σεβασμό των υποχρεώσεων της χώρας σε διεθνές επίπεδο, στην εμπέδωση εμπιστοσύνης με τους θεσμούς, πάντα, όμως, στο πλαίσιο του σεβασμού των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους πολίτες για έξοδο από την λιτότητα και εθνική κυριαρχία, καθώς και στην άσκηση πολυδιάστατης πολιτικής στις διεθνείς μας σχέσεις".

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news