facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι μπούχτισαν με τον Βαρουφάκη και τις διαλέξεις

Ένα ακόμη άρθρο, από το Bloomberg, προστίθεται στο μπαράζ δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για απομόνωση του Γ. Βαρουφάκη και περιγράφουν την δυσαρέσκεια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης απέναντι στον Έλληνα ομόλογό τους, τον οποίο κατηγορούν ότι κωλυσιεργεί και προτιμά να δίνει διαλέξεις αντί να τηρεί τις δεσμεύσεις της χώρας.

Το Bloomberg σε δημοσίευμα με τίτλο: «Πως η ΕΕ έχασε την υπομονή της με τον Βαρουφάκη», αναφέρει ότι την Παρασκευή, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης στη Λετονία, ο Έλληνας υπουργός ήταν μια «μοναχική μορφή, αφού περπατούσε χωρίς συνοδεία στο λόμπι του ξενοδοχείου, κρατώντας ένα κινητό και μια εφημερίδα».

Όταν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Γ. Βαρουφάκης «απείλησε ότι θα αποχωρήσει αν οι δανειστές ασκούσαν μεγάλες πιέσεις, ο πρόεδρος της ευρωζώνης, Γ. Ντάισελμπλουμ, κάλεσε τους υπόλοιπους 18 υπουργούς να απαντήσουν. Επικράτησε σιωπή. Ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε την φράση του και τότε ο Σλοβάκος υπουργός Π. Καζιμίρ, ξέσπασε».

«Εξαπέλυσε καταιγισμό επικρίσεων κατά του Έλληνα ομολόγου του, απελευθερώνοντας την απογοήτευση που είχε αρχίσει να συσσωρεύεται εδώ και μήνες εντός της ομάδας (της ευρωζώνης) για τον αρχάριο στην πολιτική (Γ. Βαρουφάκη). Είχαν μπουχτίσει από το στυλ διάλεξης- όπως το αποκαλούν- του καθηγητή οικονομικών και την αποτυχία του να τηρήσει τις δεσμεύσεις».

Τον Σλοβάκο ακολούθησαν και άλλοι υπουργοί στο Eurogroup, κατηγορώντας τον Γ. Βαρουφάκη ότι σπαταλά τον χρόνο και προειδοποιώντας ότι αν συνεχίσει με τέτοιου είδους τακτικές, δεν πρόκειται να εξασφαλίσει συμφωνία με τους δανειστές.

«Όλοι οι υπουργοί του είπαν: δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» φέρεται να δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το Bloomberg προσθέτει ότι η αίσθηση μεταξύ των 18 συναδέλφων του Βαρουφάκη ήταν παρόμοια και δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση, ενώ αναπαράγει και την απάντηση του Έλληνα υπουργού μέσω twitter στους επικριτές του: «Τους ενώνει το μίσος τους για μένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους».

«Οι γκάφες με την Ιταλία και το Paris Match»

Το δημοσίευμα δεν περιορίζεται μόνο στα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Eurogroup. Αναφέρεται και στα... ατοπήματα του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος όπως υποστηρίζει, είναι από την αρχή επιρρεπής στις «πολιτικές γκάφες». Μια από αυτές ήταν «όταν προσέβαλε την ιταλική κυβέρνηση, έναν εκ των πιθανών συμμάχων του, δηλώνοντας στις 8 Φεβρουαρίου ότι η Ιταλία βρισκόταν κοντά στην χρεοκοπία». Και όχι μόνο αυτό. Το Bloomberg φροντίζει να θυμίσει την επίμαχη κοσμική φωτογράφιση του υπουργού με την σύζυγό του, στην ταράτσα του σπιτιού τους με φόντο την Ακρόπολη, για το γαλλικό περιοδικό Paris Match, κάτι που ξένισε πολλούς:

«Η εν λόγω εικόνα το έκανε ακόμη πιο δύσκολο για όποια ευρωπαϊκή κυβέρνηση ένιωθε συμπάθεια απέναντι στα δεινά των Ελλήνων, να δικαιολογήσει στους ψηφοφόρους (την ανάγκη) για πρόσθετη βοήθεια (προς την Ελλάδα). Το επεισόδιο έβλαψε την αξιοπιστία του Βαρουφάκη και έδωσε στους άλλους υπουργούς ιδανική αφορμή για πειράγματα».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news