facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

«Η Ελλάδα εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις από ίδιους πόρους»

Στο γεγονός ότι από το περασμένο καλοκαίρι δεν έχουν εκταμιευθεί χρήματα προς την Ελλάδα απέδωσε o Έλληνας υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τη στενότητα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ερωτηθείς αν επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας για το επόμενο διάστημα, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν θα το σχολιάσει. Δήλωσε, όμως, ότι ο λόγος για τον οποίο η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση στενότητας, είναι ότι πρέπει να αποπληρώσει λήξεις ομολόγων από δικούς της πόρους, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι δεν έχει υπάρξει εκταμίευση δανείων προς την Ελλάδα. Όπως είπε η Ελλάδα είναι συνεπής και εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις από ίδια αποθέματα ρευστότητας και αυτό είναι "αξιοσημείωτο".

Ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται σημαντική σύγκλιση απόψεων στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και απέκρουσε κάθε κριτική για αδιαλλαξία της ελληνικής πλευράς λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κάθε άλλο παρά δογματική είναι. Είπε, επίσης, ότι οι διαδικασίες της «παλιάς σχολής Τρόικας» ήταν εξαιρετικά αργές και δεν θα επιστρέψουμε σε αυτήν την κατάσταση.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news