facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο εξέφρασε την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο.

Οι Ελληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους, να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος υπενθύμισε ότι είχε καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δείξει στον ελληνικό λαό ότι «υπάρχει ελπίδα» και ότι η χώρα μπορεί «να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

«Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, όμως θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές και σε αυτούς που στηρίζουν το χρηματοοικονομικό σας σύστημα ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και αυτό απαιτεί το είδος των δύσκολων αποφάσεων που αρχίζει να λαμβάνει ο Ματέο (Ρέντσι)», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από την πλευρά του, λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news