facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αλ. Φλαμπουράρης: Αν πάμε σε δημοψήφισμα ο λαός θα μας στηρίξει(ΒΙΝΤΕΟ)

Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε μιλώντας στην εκπομπή ONline ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν η κυβέρνηση καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία τότε η πρότασή της θα υποστηριχθεί.

Μάλιστα τόνισε ότι μετά το δημοψήφισμα οι εταίροι θα πρέπει να δεχθούν την νέα ετυμηγορία των Ελλήνων, να αποδεχθούν τη Δημοκρατία και να κάτσουν ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Αναφερόμενος σε όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για το δημοψήφισμα, είπε πως δεν εννοούσε κάποια συγκεκριμένη συμφωνία και πρόσθεσε ότι εάν οι εταίροι βάλουν στο τραπέζι το mail Χαρδούβελη η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να πάει σε συμφωνία χωρίς να ζητήσει την άποψη του ελληνικού λαού.

Ο ίδιος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του MEGA είπε πως ο κόσμος δείχνει την εμπιστοσύνη του στους διαπραγματευτές και στον πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά ότι εάν γίνει έκκληση στον ελληνικό λαό τότε οι πολίτες θα δώσουν τον οβολό τους για να συνεχίσει η κυβέρνηση τη διαβούλευση.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει δίλημμα "μισθοί και συντάξεις ή ΔΝΤ;" ο κ. Φλαμπουράρης είπε πως η απάντηση είναι εύκολη και η κυβέρνηση θα προτιμήσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφερόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως σταδιακά εφαρμόζει το πρόγραμμά του, ενώ για το θέμα του ΕΝΦΙΑ είπε πως ενδέχεται να διατηρηθεί για ένα εξάμηνο. Υπογράμμισε μάλιστα πως η 13η σύνταξη θα δοθεί έστω και καθυστερημένα και πρόσθεσε ότι εάν λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας οι πολίτες θα δουν γρήγορες αλλαγές.

Η επίθεση στον Βαρουφάκη

Προβληματισμένος από την επίθεση που δέχθηκε χθες ο Γ. Βαρουφάκης στα Εξάρχεια εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας. "Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να είμαστε και οξείς και επιθετικοί, αλλά πρέπει να το διαχωρίζουμε από την προσωπική στοχοποίηση", είπε ο κ. Φλαμπουράρης προσθέτοντας ότι αυτό που έγινε δεν έχει να κάνει με "πολιτική αντιπαράθεση".

Ο ίδιος τόνισε πως το θετικό είναι πως ο υπουργός Οικονομικών διατήρησε την ψυχραιμία, συζήτησε με τους αντιεξουσιαστές και τελικά κέρδισε. Εξήγησε μάλιστα πως μένει στα Εξάρχεια και δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.

Δεν ξέρουμε αν θα είναι μόνος του ο Γ. Βαρουφάκης στο Eurogroup

Στο θέμα της αναδιάρθρωσης της διαπραγματευτικής ομάδας ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε πως ο πρωθυπουργός δεν ψαλίδισε τον Γ. Βαρουφάκη και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομικών διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες που είχε και πριν από αυτήν.

Ωστόσο είπε πως δεν ξέρει εάν ο Γ. Βαρουφάκης θα πάει μόνος του στο Eurogroup ή θα συνοδεύεται από τον Γ. Δραγασάκη ή από κάποιον άλλο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο υπουργός Οικονομικών θα είναι στο Eurogroup σίγουρα.

Ερωτηθείς εάν η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ήταν γκάφα, απάντησε πως αντιθέτως ήταν επιτυχία καθώς η κυβέρνηση κέρδισε μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα και τελείωσε με το θέμα της 5ης αξιολόγησης. Τόνισε μάλιστα πως το "λάθος" ήταν ότι η κυβέρνηση υπερεκτίμησε "τη δημοκρατική, διαφανή και κοινωνική συμπεριφορά των εταίρων".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Ντάισελμπλουμ περί αποπομπής Βαρουφάκη κατόπιν αιτήματος του ίδιου, ο κ. Φλαμπουράρης είπε πως δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις, επεσήμανε όμως ότι ο Ολλανδός πολιτικός "έλαβε την απάντησή του από την κυβέρνηση".




Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news