facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Θαπατέρο: Μονόδρομος η Ελλάδα να υπογράψει μία συμφωνία

Με τον Χοσέ Λουίς Θαπατέρο συναντήθηκε τη Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ισπανία.

Η συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη, με τον κ. Θαπατέρο να χαρακτηρίζει το Ποτάμι ως «ρεαλιστικό κίνημα αλλαγής και όχι μία ουτοπική λέσχη συζήτησης».

«Οι ουτοπίες είναι καλές για τους ποιητές όχι για τους πολιτικούς», υπογράμμισε ο Ισπανός πολιτικός.

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο καθώς και την επίμαχη νύχτα των Καννών, ο Ισπανός πρώην πρωθυπουργός αναγνώρισε στους Γερμανούς διάθεση συμβιβασμού αποκαλύπτωντας πως οι Φινλανδοί και οι Ολλανδοί ήθελαν τις πιο σκληρές λύσεις για την Ελλάδα.

Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση ο κ. Θαπατέρο είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τον τρόπο να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους. «Γνωρίζω πολύ καλά το συγκεκριμένο σπίτι, την Ευρώπη δηλαδή, και δεν νομίζω ότι τρέμουν τα χέρια των Ευρωπαίων μπροστά στον Βαρουφάκη».

«Είναι μονόδρομος η Ελλάδα να υπογράψει μία συμφωνία», εκτίμησε ο Ισπανός πολιτικός, προτάσσοντας διπλωματία και σύνεση, ενώ άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «θα επιτευχθεί συμφωνία εάν ο πρωθυπουργός βάλει πάνω από το κόμμα του τη χώρα».

«Η Δημοκρατία θα αλλάξει τον Αλέξη Τσίπρα κι όχι εκείνος τη Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από την Οντίν Λιναρδάτου, υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Σχέσεων και Διεθνών ΜΜΕ και τον Δημήτρη Κυριακού, εμπειρογνώμονας στο Ποτάμι σε θέματα Ευρωπαϊκής Οικονομίας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, επικεφαλής της οποίας ήταν η πρώην υπουργός Άμυνας των κυβερνήσεων του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο Κάρμε Τσακόν.

Η αντιπροσωπεία παρουσίασε το σχέδιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος για μια προοδευτική διακυβέρνηση, τονίζοντας ότι το μέλλον είναι οι μεγάλες συνεργασίες, από τις οποίες όμως, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την Ισπανία, αποκλείουν το Λαϊκό Κόμμα και ουσιαστικά αφορούν το Σοσιαλιστικό Κόμμα, τους Podemos και τους Ciudadanos (Πολίτες).

«Κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερο να καταλάβουμε την κυβερνητική πολιτική παρότι είμαστε διατεθειμένοι να συμπαρασταθούμε στους Έλληνες. Θα πρέπει να καταλάβει ο κύριος Τσίπρας ότι κι εμείς είμαστε μακριά από τη Μέρκελ αλλά πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να οικοδομήσουμε μια άλλη Ευρώπη. Τα σοσιαλιστικά κόμματα απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν μπορούν να κατανοήσουν την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική του και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης να κινηθεί έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο», δήλωσε η Κάρμε Τσακόν.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news