facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Διευκρινήσεις Μάρδα στους δημάρχους για την ΠΝΠ που δεσμεύει τα αποθεματικά των ΟΤΑ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ την Τρίτη, με σκοπό να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων στους δήμους, παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με όσα είπε, η διάθεση αυτών των χρημάτων σε ειδικό λογαριασμό στη ΤτΕ προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση σε έκτακτη ανάγκη, θα γίνει με τους εξής όρους: Οι δήμοι θα αποστείλλουν ενημέρωση για τις ανάγκες τους, για το επόμενο 15νθήμερο.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια, που δεν είναι απαραίτητα για την άμεση ανάγκη των ταμειακών τους αναγκών,θα τοκισθούν με επιτόκιο 2,5%. Οποιος δήμος ζητήσει επιστροφή ποσού, που δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού του ποσού που έχει κατατεθεί, θα του επιστρέφεται αμέσως. Για ποσά μεγαλύτερα από 20%, η επιστροφή θα γίνεται εντός προθεσμίας ολίγων ημερών.

H απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε τη διακοπή της συνεδρίασης της 20η Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ επιφυλάχθηκε για κάθε ενέργεια που θα προστατεύει τα χρήματα των πολιτών της Αθήνας.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news