facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η πρώτη προσφυγή κατά της ΠΝΠ

Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) με την οποία αποφασίστηκε η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Η προσφυγή κατατέθηκε από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκη και με αυτή ζητείται η άμεση αναστολή αλλά και η ακύρωσή της.

Όπως υποστηρίζεται, τα χρήματα που προορίζονται για την κάλυψη των υποχρεωτικών δαπανών του Ιδρύματος είναι ακατάσχετα ενώ η δέσμευσή τους θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην αναστολή λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. Επιπλέον οι προσφεύγοντας αναφέρουν πως η Πράξη είναι αντισυνταγματική, καθώς πλήττει το κατοχυρωμένο από το άρθρο 16 του Συντάγματος αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Σημειώνουν δε πως βάση του Συντάγματος οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εκδίδονται σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης και είναι απαραίτητο να αναφέρεται με σαφήνεια η προς αντιμετώπιση επείγουσα ανάγκη έκδοσή τους.

Όμως, στην επίμαχη Πράξη δεν μνημονεύεται καμία εξαιρετική ή απρόβλεπτη περίσταση που οδήγησε στην έκδοσή της.Αντίθετα, «η οικονομική αναγκαιότητα της οποίας γίνεται επίκληση ήταν γνωστή και μόνο ως αιφνίδια δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί», καθώς μάλιστα «η δημοσιονομική κρίση μαστίζει την χώρα ήδη από το έτος 2010».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news