facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μολότοφ και φωτιές σε ΙΧ και κάδους γύρω από το Πολυτεχνείο

Μολότοφ, φωτιές και οδομαχίες στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων ζητούσαν κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, αλλά και του "κουκουλονόμου".

Φτάνοντας από τα Προπύλαια στη Βουλή, διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία, έγραψαν συνθήματα με σπρέι στα μάρμαρα έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ομάδα 500 περίπου αντιεξουσιαστών κάνουν συνεχή ρίψη μολότοφ κατά των διμοιριών των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Στουρνάρη και Πατησίων.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε δύο ΙΧ, ενώ με κάδους που καίγονται, έστησαν πύρινα οδοφράγματα στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Τοσίτσα.

Συνθήματα στους τοίχους της Βουλής και τον Άγνωστο Στρατιώτη

Νωρίτερα η πορεία είχε βρεθεί έξω από το Κοινοβούλιο και ομάδα νεαρών έγραψε πολλά συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου, με σπρέι στα μάρμαρα έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη για πρώτη φορά στα χρονικά: "Ούτε τύπου Γ' ούτε κανονικές, μπουρλότο και φωτιά σε όλες τις φυλακές", "Πόλεμος στη Δημοκρατία", "Τη Δημοκρατία δεν την προσκυνάς", "Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας", ανέφεραν ορισμένα από αυτά.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία που παραμένει σε κατάληψη για 9η ημέρα, με τα πάγια αιτήματα των αλληλέγγυων να αφορούν στην απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, των συγγενών εγκλείστων της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" και στην συμπαράστασή στους απεργούς πείνας.

Μεταξύ αυτών, ζητούν την κατάργηση του "κουκουλονόμου" και της λήψης DNA, ενώ η ανακοίνωση που ανήρτησαν οι καταληψίες της Πρυτανείας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρει: "Σήμερα είναι η δικιά μας ώρα να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα να μειωθούν οι εξωφρενικές ποινές που αφειδώς μοιράζονται, να δίνονται υποχρεωτικά οι άδειες και οι αναστολές στο τυπικό όριο, να μειωθεί η ισόβια σε 12 χρόνια υποχρεωτικής έκτισης και 4 χρόνια μεροκάματα, να δίνεται η αναστολή στα 2/5 έκτισης στις υπόλοιπες ποινές, να μειωθεί ο χρόνος προφυλάκισης στους 12 μήνες, να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης internet, να μετατραπούν τα επισκεπτήρια σε ελεύθερα, να εξασφαλιστεί η ερωτική συνεύρεση".



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news