facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τόμσεν: Οι διαπραγματεύσεις απέχουν πολύ από την ολοκλήρωσή τους

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της έχουν αποκτήσει κάποια δυναμική, αλλά απέχουν πολύ από την ολοκλήρωσή τους εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Πολ Τόμσεν.

«Υπήρξε λίγο μεγαλύτερη ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης επί αρκετές ημέρες. Αυτό αποτελεί καλή εξέλιξη και μας δίνει λόγο να ελπίζουμε», δήλωσε ο Τόμσεν στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις παραμένουν «μακριά από τον στόχο» και ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη ώθηση στις συζητήσεις για να επιτευχθεί μία συμφωνία έγκαιρα.

Ο Τόμσεν προειδοποίησε να μην υποεκτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα συνδέονταν με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι ένα Grexit δεν θα έχει προβλήματα», τόνισε.

Σημείωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου θα διαρκέσουν ίσως έως τον Ιούνιο: «Το βάρος των επικείμενων αποπληρωμών της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να φθάσουμε σε συμφωνία προηγουμένως, ώστε να μπορούν να αποπληρώνονται περαιτέρω τα δάνεια του προγράμματος βοήθειας», δήλωσε.

Μάλιστα, επισήμανε την ανάκγη να ελαχιστοποιηθούν οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι, όπως «ο κίνδυνος ότι η Ευρωζώνη θα θεωρείται μία ένωση, στην οποία μπαίνεις και φεύγεις κατά βούληση», καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αμφιβολίες, αν άλλα κράτη θα παραμείνουν ή όχι μέλη στο μέλλον».

Ο Τόμσεν πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να στείλει «ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα» ότι ενοποιείται περαιτέρω για να διαλύσει τέτοιους κινδύνους, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μία ισχυρότερη δημοσιονομική και πολιτική ένωση μακροπρόθεσμα.

Κομισιόν: Οι ρυθμοί έχουν ενταθεί εν όψει Eurogroup

Οι ρυθμοί τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαβουλεύσεις του Brussels Group.
Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά οι συζητήσεις συνεχίζονται τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, ενώ το Brussels Group -που συνεδριάζει από το Σαββατοκύριακο- θα συγκληθεί και αύριο, Τρίτη.


naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news