facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Επιτάχυνση των διαδικασιών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση μίας ώρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής είχαν η Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε επίσπευση των συζητήσεων με στόχο μία τεχνική συμφωνία έως τα μέσα της επόμενης βδομάδας.

Συνάντηση μιας ώρας η οποία, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, είχαν σήμερα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, στη συζήτηση καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ισχύσει η απόφαση του Γιούρογκρουπ της 20ής Φεβρουαρίου, που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

Κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει μετά την αυριανή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας να επιταχυνθούν οι συζητήσεις στο λεγόμενο Brussels Group, ώστε να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τα μέσα της επόμενης βδομάδας.

Όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του από τις Βρυξέλλες το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA, θέμα συζήτησης στη συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα «ενδέχεται να ήταν και το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εκκρεμεί και με το οποίο επιδιώκεται να αποτραπεί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Αθήνας». Όπως εγινε γνωστό από το περιβάλλον της γερμανικές αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, «επρόκειτο για μία εμπιστευτική ανταλλαγή απόψεων». Όπως σημειώνει το DPA, δεν υπήρξε περαιτέρω πληροφόρηση.

Αισιοδοξία για συμφωνία από τον Νταίσελμπλουμ

Εν τω μεταξύ αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Εξακολουθώ να θεωρώ ότι θα βρούμε διέξοδο», δήλωσε στο Ολλανδικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο ANP ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών από τη Χάγη.

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θεωρεί κατεπείγον για την ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία στη βάση μιας λίστας ελληνικών μεταρρυθμίσεων, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση των 7,2 δις ευρώ που υπολείπονται από το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα.

dw

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news