facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Σφοδρή αντιπαράθεση του υπ. Περιβάλλοντος με τους εργαζόμενους στις Σκουριές

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τονίζει πως δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση, «αξιοποιώντας» τους εργαζόμενους, να δρα ως κράτος εν κράτει. «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να προσβάλει τον δίκαιο αγώνα για την διασφάλιση της δουλειάς μας και μάλιστα ως εντεταλμένη υπηρεσία του εργοδότη», απαντούν οι εργαζόμενοι.

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και των εργαζόμενων στις Σκουριές. Αφορμή η κατάληψη δρόμων από «αγανακτισμένους» υπαλλήλους της Eldorado Gold, σύμφωνα με την πλευρά της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τονίζει πως δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση, «αξιοποιώντας» τους εργαζόμενους, να δρα ως κράτος εν κράτει και να προχωρά σε αυθαίρετες και επικίνδυνες ενέργειες που προκαλούν την οικονομική και λειτουργική ασφυξία μιας ολόκληρης περιοχής.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία διαμαρτύρονται για το ύφος και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ηγεσία του δεν έκανε καν τον κόπο να πληροφορηθεί ότι κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός για πάνω από μισή ώρα.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να προσβάλει τον δίκαιο αγώνα για την διασφάλιση της δουλειάς μας και μάλιστα ως εντεταλμένη υπηρεσία του εργοδότη. Το θεωρούμε μικροπολιτική κίνηση πανικού από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας», αναφέρουν.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να προσβάλει τον δίκαιο αγώνα για την διασφάλιση της δουλειάς μας», αναφέρουν οι σύλλογοι των εργαζόμενων, και τονίζουν ότι απαγορευτικά για διαδηλώσεις υπάρχουν μόνο σε φασιστικά καθεστώτα.

Οι εργαζόμενοι καταλήγουν λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι στις 16 Απριλίου θα διαδηλώσουν στην Αθηνά μαζί με τις οικογένειές τους για το μέλλον τους, που το υπουργείο κατάστησε «αβέβαιο».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news