facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κ.Αγοραστός: Ποιος μας εγγυάται ότι μετά από ένα μήνα θα υπάρχουν λεφτά;

«Παρούσα» δηλώνει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας για την κάλυψη των απαιτούμενων δημοσιονομικών αναγκών, με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Κωνσταντίνο Αγοραστό, να ζητάει από την κυβέρνηση, μιλώντας στο in.gr, μία ειλικρινή συνεννόηση.

«Θέλουμε να μας μιλήσουν συγκεκριμένα και να μας εξηγήσουν τι πρέπει να κάνουμε και για ποιον λόγο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, ενώ πρόσθεσε ότι «μπορεί εμείς να λύσουμε τώρα πυροσβεστικά το πρόβλημα, αλλά στο μέλλον αυτό θα αφήσει πληγές και τρύπες, καθώς τα έργα των Περιφερειών δεν θα εκτελεστούν, ενώ σχετικά με το ΕΣΠΑ υπάρχουν συμβάσεις που τρέχουν και θα έχουν ποινικές ρήτρες. Να τα πάρει τα λεφτά ο πρωθυπουργός και την Περιφέρεια όλη να πάρει, αλλά η επόμενη μέρα ποια είναι;

» Δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια της χώρας, αλλά θέλουμε ειλικρινή συνεννόηση, γιατί δεν γίνεται όλες οι περιφέρειες να αποτελούν πρότυπο, δίχως προβλήματα και ελλείμματα, και ενώ έχουμε βάλει μια σειρά, να ανατινάζονται όλα» ανέφερε και διερωτήθηκε «ποιος μου εγγυάται ότι μετά από ένα μήνα θα υπάρχουν λεφτά;».

Σχετικά με την συνάντηση που ζητούν από τον πρωθυπουργό, ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι ανάλογα με το τι θα βγει από την συζήτηση αυτή, θα μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. «Δεν μπορεί να γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, με την λογική 'αποφασίζουμε και διατάζουμε'…» τόνισε.

Για τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, στο ολλανδικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει ένα κεντρικό κρατικό ταμείο που θα χρηματοδοτεί την αυτοδιοίκηση, ανέφερε ότι «αυτό μας ανησύχησε, γιατί έτσι καταλύεται η οικονομική αυτοτέλεια και η ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ποιος μου εγγυάται εμένα ότι θα υπάρχει ίση κατανομή των ποσών; Το είδαμε και το παράδειγμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news