facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στρατούλης: «Θέλουν να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Να υποταχθούμε επειδή δεν έχουμε ρευστό;»

«Θέλουν να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Να υποταχθούμε επειδή δεν έχουμε ρευστό και να πούμε ελάτε να υπογράψουμε ότι θέλετε; Είναι τακτική αυτή; Είναι παγίδα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης αναφερόμενος στην απαίτηση των δανειστών να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Όπως είπε, και στη Ρίγα, οι εταίροι έθεσαν στον κ. Βαρουφάκη το θέμα ενώ τρέχει η ρύθμιση. Ανέφερε, πως, οι δανειστές διαφωνούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητούν μείωση των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις κόκκινες γραμμές της.

«Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» είπε ο κ. Στρατούλης. Έκανε λόγο για οικονομικό και πολιτικό πραξικόπημα αναφερόμενος στις πιέσεις των δανειστών για μειώσεις μισθών και συντάξεις και πρόσθεσε πως αν επιμείνουν δεν θα αφήσουμε τον ελληνικό λαό ξεκρέμαστο.«Έχουμε σχέδιο για όλα τα ενδεχόμενα αλλά όταν είσαι στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης δεν αποκαλύπτεις τα χαρτιά σου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχει το δημοψήφισμα αλλά να επιτευχθεί μια συμφωνία. Εκτίμησε, πάντως, πως το θέμα θα λυθεί πολιτικά.

Ο κ. Στρατούλης επιβεβαίωσε πως υπήρξαν διαφωνίες στα κομματικά όργανα για την διαπραγμάτευση, είπε πως δεν αποκαλύπτει δημοσίως το περιεχόμενο των συζητήσεων, αλλά δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως δεν θα έλθουν μέτρα λιτότητας ενός επώδυνου συμβιβασμού καθώς «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα που σκοτώνουν την οικονομία».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news