facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τον Λούμπιτς «δείχνει» το δεύτερο μαύρο κουτί

Ο Λιούμπιτς «έριξε» σκόπιμα το Airbus A320 της Germanwings που συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με το δεύτερο μαύρο κουτί. Η ανάλυση των στοιχείων επιβεβαιώνει την εσκεμμένη ενέργεια του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης, που βρέθηκε μόνος στο πιλωτήριο, για να οδηγήσει το αεροσκάφος στη συντριβή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Μία πρώτη ανάγνωση» του μαύρου κουτιού που βρέθηκε χθες, Πέμπτη, δείχνει ότι ο ευρισκόμενος στο κόκπιτ πιλότος χρησιμοποίησε τον αυτόματο πιλότο για να θέσει σε καθοδική πορεία το αεροσκάφος προς ένα ύψος 100 ποδών.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καθόδου, ο πιλότος τροποποίησε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου για να αυξήσει την ταχύτητα καθόδου του αεροσκάφους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) στην οποία παραδόθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί.

Την Πέμπτη οι ανακριτές του Ντίσελντορφ ανακοίνωσαν πως έχουν στα χέρια τους τον υπολογιστή τύπου tablet του Λιούμπιτς στο διαμέρισμά του και κατόρθωσαν να ανασύρουν τις αναζητήσεις του στο χρονικό διάστημα μεταξύ 16 και 23 Μαρτίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ανακριτικού γραφείου, δήλωσε πως από την έρευνα προέκυψε πως ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους αναζητούσε μέσω του υπολογιστή του στοιχεία για ιατρικές θεραπείες, αλλά και τρόπους για να αυτοκτονήσει. Επιπλέον, έκανε αναζητήσεις σχετικά με το πώς κλειδώνει η πόρτα του πιλοτηρίου, αλλά και τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας.

Όπως τόνισαν οι ανακριτές, την ίδια περίοδο ο Λιούμπιτς μέσω αυτού του υπολογιστή αντάλλασσε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έκανε διάφορες άλλες αναζητήσεις, οπότε δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο ίδιος αυτός που έκανε και τις σχετικές με το πιλοτήριο. Επισημαίνουν μάλιστα πως δεν είχαν καν διαγραφεί από το ιστορικό του υπολογιστή.

Η αεροπορική εταιρεία Germanwings υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως ο Λιούμπιτς έπασχε από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του ως πιλότου, σε αντίθεση με τη μητρική της Lufthansa που επιβεβαίωσε πως ήταν ενημερωμένη εδώ και έξι χρόνια για το επεισόδιο «σοβαρής κατάθλιψης» που είχε ο Λιούμπιτς πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή του.

Η Βανέσα Τόρες, εκπρόσωπος Τύπου της Germanwings που προσέλαβε τον Λιούμπιτς τον Σεπτέμβριο του 2013, που αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η εταιρεία γνώριζε την πραγματική κατάσταση της υγείας του συγκυβερνήτη, δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news