facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσεται το Προστασίας του Πολίτη

Τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση.

Συγκεκριμένα τέθηκαν στο τραπέζι η ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης καθώς και η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Οπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου με αφορμή τη σύσκεψη αυτή «η κυβέρνηση συνεπής στις προγραμματικές της δηλώσεις προχωράει αταλάντευτα το νομοθετικό της έργο. Άμεσα θα φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό».

Επισημαίνουν μάλιστα ότι η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news