facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Παρεμβάσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Βαρουφάκης

Σημαντικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έπειτα από τη συνάντησή του στο ΥΠΟΙΚ, με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

Ο υπουργός έκανε συγκεκριμένα λόγο, για:

• Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
• Κυκλική αντικατάσταση των εφοριακών, προκειμένου να αποφεύγονται τα «στεγανά» και «κώλυμα εντοπιότητας», όπως ισχύει για τους δικαστικούς
• Επανασύσταση της Οικονομικής Επιθεώρησης στο υπουργείο Οικονομικών
• Χαρτογράφηση- καταγραφή της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, με σκοπό την αξιοποίησή της.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «είναι η αρχή μιας αγαστής συνεργασίας» και προανήγγειλε ότι «θα κάνουμε πολλές συναντήσεις», επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «έχουμε ανάγκη τον κ. Ρακιντζή για μια πιο χρηστή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου και του Δημοσίου».

Αναμένεται δε, να υπάρχει καθημερινή επαφή εκπροσώπων των δύο πλευρών για ανάληψη νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών.

Από την πλευρά του, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Ρακιντζής έκανε λόγο για μια προσπάθεια απαλλαγής της δημόσιας διοίκησης από «βαρίδια» και για εγκαθίδρυση της αξιοκρατίας.

Ειδικά για το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας, ανέφερε ότι τα εθνικά κληροδοτήματα αποτιμώνται σε περίπου10 δισ. ευρώ, ενώ η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία πολλαπλάσιας αξίας. Ωστόσο, είπε, πρέπει η κυβέρνηση να καθορίσει τις χρήσεις και τους σκοπούς για την αξιοποίησή της.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news