facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η κυβέρνηση δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τις ΗΠΑ για τον Ξηρό

Στις σφοδρές αντιδράσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού αναφέρθηκε ανώτατη κυβερνητική πηγή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό εν πτήσει προς τις Βρυξέλλες (όπου συγκαλείται εκτάκτως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης).

Ο κυβερνητικός παράγοντας που εκφράζει με απόλυτη ασφάλεια τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε υπερβολικές τις αμερικανικές αντιδράσεις λέγοντας ότι δεν τις περίμενε.

«Για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, ναι περιμέναμε να αντιδράσουν, αλλά όχι τόσο για το θέμα του Σάββα Ξηρού» τόνισε το ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης και πρόσθεσε αναφερόμενος στους Αμερικανούς: «Θα δουν στη συνέχεια τις προθέσεις μας, εμείς δεν είμαστε πιο ήπιοι απέναντι στην τρομοκρατία».

Μαλιστα, η ίδια πηγή επεσήμανε «ούτε φωτογραφική είναι η ρύθμιση για τον Σάββα Ξηρό, δεν πρόκειται για αποφυλάκιση» και αποκάλυψε: «Αφήστε που και ο ίδιος μάλλον θα αρνηθεί τη δυνατότητα χρήσης των διατάξεων του νέου νόμου γιατί δυσαρεστήθηκε που δεν προβλέπεται αποφυλάκισή του»!

Νομίζουν οι δήμαρχοι ότι αν η χώρα χρεοκοπήσει αυτοί θα είναι εντάξει;

Επίθεση στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες που αντιδρούν με την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων τους από την κυβέρνηση και προσπάθεια να καθησυχάσει τις αντιδράσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, καταβάλλει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας συνομιλώντας με δημοσιογράφους σχολίασε την «εξέγερση» των δημάρχων και των περιφερειαρχών που αντιδρούν στον επιχειρούμενο αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό με δέσμευση των αποθεματικών τους.

Η κυβερνητική πηγή αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους περιφερειάρχες, τη στάση των οποίων επέκρινε, όπως και αυτή των δημάρχων. «Δεν είδα να αντιδρούν όταν τους έπαιρναν τα χρήματα επί μνημονιακών κυβερνήσεων» είπε η ανώτατη κυβερνητική πηγή και απέδωσε τις αντιδράσεις για την δέσμευση των διαθεσίμων των δήμων σε πολιτικές σκοπιμότητες. «Δεν μας δίνουν τα χρήματα, γιατί τι φοβούνται ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα και δεν θα τα πάρουν πίσω; Και πιστεύουν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτοί θα είναι εντάξει;» αναρωτήθηκε ο ίδιος ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news