facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Βούτσης: Δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας νεκροί

«Δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας νεκροί, θύτες και θύματα από την μια πλευρά και από την άλλη που αιωνίως θα χωρίζουν αυτές τις παρατάξεις», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση -και όχι μόνον- με αφορμή τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. «Φύγετε από αυτή την νοοτροπία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η εθνική συμφιλίωση επιτεύχθηκε μετά από τομές και αγώνες. Μάλιστα είπε ότι «η λογική αυτή θα αποτραπεί» και ότι ιστορικά «έχει ηττηθεί πολλαπλά».

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για τρομοϋστερία και τρομολαγνεία με αφορμή τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου στις οποίες εμπίπτει (και) ο τρομοκράτης της 17Ν Σ. Ξηρός, αλλά και τις τροπολογίες για τους συγγενείς των κατηγορουμένων για τρομοκρατικές πράξεις και την κατάργηση του «κουκουλονόμου» κλπ. «Πώς ζητάτε να εξαιρέσουμε από μέτρα επιείκειας του καταδικασμένους για τρομοκρατικές πράξεις;», διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, δηλώνοντας ότι όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αποτελούν διακηρυγμένες προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην ξαναπείτε ότι αυτή η κυβέρνηση πολιτεύεται και νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση», τόνισε απαντώντας στις βολές που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι νομοθετεί υπό την πίεση των καταληψιών. Μάλιστα είπε ότι «επί διετία πολιτευόταν καθ’ υπαγόρευση η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά για το σύνολο των θεμάτων με βάση την ατζέντα της Χρυσής Αυγής». «Δεν υπήρχε θέμα που να μην μπήκε από την Χ.Α. και να μην νομοθετούσε πάνω σε αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά», υποστήριξε, διαμηνύοντας ότι «η αρχή ΄΄δεν υπάρχει διάλογος΄΄ δεν ισχύει στην Δημοκρατία». «Ξεχάστε το», δήλωσε, επικαλούμενος την διεθνή εμπειρία για «ανοιχτούς διαύλους» επικοινωνίας μεταξύ κράτους και όσων το αμφισβητούν: «Το κράτος συμπυκνώνει αντιθέσεις και δεν είναι μοχλός βίας και αίματος. Αυτός ο διάλογος, αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να ενοχοποιείται από κανέναν και να απαγορευτεί», είπε.

Επίσης καταλόγισε στους επικριτές του νομοσχεδίου «κρεσέντο κινδυνολογίας» λέγοντας ότι «δεν έχουμε καμία ενοχή», ενώ στηλίτευσε τον εισηγητή της ΝΔ Β. Κικίλιας που συνέδεσε τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. «Αυτό που είπε ο κ. Κικίλιας θα τον συνοδεύει», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, δηλώνοντας ότι «όλο εμείς έχουμε δώσει εξετάσεις στον δημόσιο χώρο».

Άδ. Γεωργιάδης: Είχατε και έχετε προνομιακές σχέσεις με την τρομοκρατία

«Μας κάνατε κήρυγμα εθνικής συμφιλίωσης», είπε λίγο αργότερα στον κ. Βούτση ο βουλευτής της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδης προκαλώντας τον να το πει αυτό στην βουλευτή του κόμματός του κυρία Βασιλική Λέβα «που δήλωσε ότι έχει και ο δικός μας Τεμπονέρας πατέρα». «Φωνάξτε την, κάντε της την παρατήρηση και μετά ελάτε να μας πείτε», σημείωσε, ενώ επέκρινε «τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν στη φυλακή και είδαν τον Κουφοντίνα για λόγους ανθρωπισμού». Μάλιστα διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας «πόσοι επισκεφθήκατε τους συναδέλφους της Χρυσής Αυγής στην φυλακή για λόγους ανθρωπισμού;». «Δεν πήγε κανένας, διότι ιδεολογικά αισθάνεστε συγγενέστερα με τους τρομοκράτες», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι αυτό «το πιστοποιεί η διαδρομή σας»: «Δεν είχαν πάει στελέχη σας ως μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη των μελών της 17Ν και σημερινοί υπουργοί ως συνήγοροι υπεράσπισης;». «Είχατε και έχετε πάντα προνομιακές σχέσεις με την τρομοκρατία», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news