facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Σακελλαρίδης: Θα εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας παρά τα προβλήματα

Στις δηλώσεις - βόμβα των δύο υπουργών της κυβέρνησης κκ Βούτση και Σκουρλέτη ότι αναφέρθηκε, μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως είπε, οι δηλώσεις των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας, έγιναν γιατί οι δυο υπουργοί ξέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της χώρας παρ' όλα τα προβλήματα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Σακελλαρίδης, "η δουλειά της κυβέρνησης είναι να βρίσκει τρόπους να είναι συνεπής στις ανάγκες και στις υποχρεώσεις που έχει στο εσωτερικό και το εξωτερικό".

«Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Έχει καταστεί σαφές και προς τους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη λαϊκή εντολή να τηρήσει και είναι δεσμευμένη από αυτήν και δεν έχει τη βούληση να προχωρήσει σε επιπλέον υφεσιακά μέτρα και νομίζω ότι γίνεται και θα γίνει τελικά αποδεκτό και από τους θεσμούς και από τους εταίρους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε κάποια νησιά απάντησε πως «τέτοιου οριζόντια υφεσιακά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά το κείμενο των 27 σελίδων, το οποίο απέστειλε χθες στο Brussels Group η ελληνική πλευρά και δημοσιεύθηκε από τους Financial Times, ο κ. Σακελλαρίδης έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα «ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπληρώσουν το μάρμαρο τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη».

Σχετικά με τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο οποίος περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα, διευκρίνισε ότι το βασικό σενάριο μιλάει για 1,2% «με προοπτικές αύξησης αν αυτά τα μέτρα αποδώσουν σε συνδυασμό και με την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Tο βασικό σενάριο μιλάει για 1,2% πρωτογενές πλεόνασμα «με προοπτικές αύξησης αν αυτά τα μέτρα αποδώσουν, σε συνδυασμό και με την πορεία της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

Τα μέτρα που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση με αυτό το κείμενο εκτιμάται ότι θα αποφέρουν μάξιμουμ έσοδα της τάξης του 6,1 δισ. ευρώ, κάτι που ο κ. Σακελλαρίδης αναγνώρισε ως «ένα μεγάλο ποσό» ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν περιθώρια να υπάρξουν έσοδα από τρόπους που δεν είχαν χρησιμοποιήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Διερωτήθηκε, δε, γιατί δεν έγιναν κινήσεις για να αντιμετωπιστούν η φοροδιαφυγή και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις των κ.κ. Βούτση και Σκουρλέτη για το ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αυτό που οφείλει να κάνει και αυτό που θα κάνει, θα είναι να διασφαλίζει ότι θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της, είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό».

Ο κ. Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή των υποχρεώσεων του Απριλίου, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι «υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας». «Και πώς να μην υπάρχουν όταν μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες έχεις πληρώσει στην ουσία σε χρηματοδοτικές ανάγκες στο εξωτερικό πάνω 6 δισ. ευρώ και όταν δεν έχεις πάρει χρήματα από τον Αύγουστο του 2014» επισήμανε. Ωστόσο, όπως είπε, «παρά τα προβλήματα, θα εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα περί διαφωνίας με την πρόεδρο της Βουλής, αναφορικά με τη χθεσινή εισβολή αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. «Δεν πλακωθήκαμε» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν παραπλανήθηκα από τα ΜΜΕ. Εγώ, στην ουσία, μίλησα για μία εισβολή που έγινε στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου αυτό που είπε είναι ότι τα ΜΜΕ παρουσίασαν το ζήτημα αυτό ως εισβολη στο κτίριο της Βουλής».

Ο κ. Σακελλαρίδης έκανε εκ νέου λόγο για «ακατανόητη και προκλητική κίνηση» επισημαίνοντας: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ειδικά όταν τα αιτήματα αυτών που κάνουν αυτή την κινητοποίηση είναι αιτήματα τα οποία σιγά-σιγά λύνονται και προχωράνε, και όχι υπό το κράτος της πίεσης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή από αυτήν τη συγκεκριμένη μερίδα... Είναι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το νομοσχέδιο που αφορά τον εξανθρωπισμό των σωφρονιστικών καταστημάτων και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'». «Η δημοκρατία δεν έχει τίποτε να φοβάται από την οποιαδήποτε διαμαρτυρία... για να μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο» είπε χαρακτηριστικά.

e-typos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news