facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Μ. Βαλς: «Ανεπαρκής η πρόοδος της Αθήνας - περιμένουμε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις»

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας ανεπαρκή την πρόοδο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης που πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, σε αυτή τη συνέντευξη καλεί τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους, ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για το κατά πόσο θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τις οφειλές της από τον Μάιο.

«Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψήφος του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται», σχολιάζει ο Βαλς στην οικονομική εφημερίδα.

«Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους», δηλώνει ο Βαλς, ο οποίος υποστηρίζει μια «λύση αποδεκτή για όλους», προσθέτοντας ότι για τη Γαλλία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news